torsdag 9 december 2010

Högersossezombies och julhälsningar från SD

Dristig är rädd för "HögerSosseZombies"
För några dagar sedan släpptes socialdemokraternas valanalys för 2010 i vilket man bl a kan läsa att 75% av de socialdemokratiska väljarna anser sig tillhöra vänster, 21% tillhör "mitten" och 4% "höger". (se sid 16). I samma skrift kan man även läsa att hela 23% av de arbetslösa stödjer moderaterna (sid 24). Detta trots hotet om Fas 3 och försämrad a-kassa (!).

För mig blir det mer och mer tydligt att socialdemokratin behöver bedriva en mycket aktiv folkbildningskampanj bland folket för att komma på banan igen.

Annars kommer dom - högerfalangen inom socialdemokratin - och tar oss allihop! Trust me! Dom vill åt våra hjärnor!

För riktigt nerdiga personer tipsar jag om Mona:s tal till förtroenderådet som på sina ställen är aningen oroväckande när det gäller en eventuell nylansering av klassisk socialdemokrati (läs: vision-som-utgår-från-allas-gemensamma-välfärd-och-inte-ett-fåtal-samtidigt-som-ett-folkhemsbygge-går-av-stapeln). Jag talar förstås om citat som: 
"Men vi kan inte tala till en minoritet av folket – och förvänta oss en majoritet av rösterna! För det får vi inte. Då får vi 30 procent."
"Vilka allianser vi väljer framåt avgör om vi låser fast blockpolitiken, eller om vi bryter den. Bryter vi upp blockpolitiken så bryter vi moderaternas dominans – både på högerkanten och i svensk politik. Samarbete med miljöpartiet, eller samarbete med både miljöpartiet och vänsterpartiet signalerar helt olika vägval. Det såg också de svenska väljarna. Och det såg jag."
"Det finns inget krig mellan högerfalanger och vänsterfalanger – det finns bara socialdemokrater."


Tipsar också om följande artikel i Lo-tidningen som slår hål på vissa myter inom den socialdemokratiska eftervalsanalysen.

Själv tror jag bara att en mycket aktiv folkbildande debatt angående varför det behövs skatter för att upprätthålla en fungerande välfärd, tillsammans med en tydlig socialdemokratisk miljövision kan rädda socialdemokratins fria fall. Det, och en uppluckring av partistrukturer samt en "märkestvätt" när det gäller "betongsosseriet". Och en viss utrensning av folk som har suttit för länge...

Lämnar nu tugget om socialdemokratin för att kort nämna följande:

Slår ett slag för ett blogginlägg av Clas Kristiansson som tar upp lite av SD:s idiotiska kultursyn och tipsar mina läsare att läsa detta inlägg i ljuset av nedanstående julhälsning från SD i Filipstad. Jupp. Det där med kultur är liksom inte lätt...



Tacka vet jag sådana här goa bitar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar