torsdag 11 oktober 2012

GIG#3 – Fanzinsläpp och baluns!

Dag: Onsdagen den 31 oktober
Tid: 18.00 – 23.00
Plats: Båten SS Marieholm, Göteborg
Kostnad: 40 kr (medlemmar), 80 kr (övriga)

Den 31 oktober äntrar vi stolt båten SS Marieholms kabyss! Förhoppningsvis med ett rykande färskt upptryckt fanzin i våra landkrabbenävar.




Bokade:

CJ "Pålle" Paulsson (Gitarrhamrande Punkpoesi): Federationen har lyckats locka fram en av Göteborgs många luggslitna undergroundsrävar ur sitt gryt. Pålle har bla ett förflutet i Alice Under, visröj-bandet Alexandersson & Paulsson samt Terrorteatern. Säger man även Lumbago så darrar många av vördnad och får en liten tår i ögat. Av vissa kallas han "Göteborgs svar på Thåström" men vi vet att han bara skulle fräsa: "Äh! Håll käften!" åt en sån jämförelse. Så. Vi låter bli. Punkpoesi och gitarrhamrande utlovas.

Solmaz (poesi) : har under de senaste elva åren berättat högt och lågt om sina tankar och känslor på scener i och kring Gbg. Annars gillar hon att räkna, att cykla samt att titta på vinylskivor som snurrar runt.

Jag och Lennon (trubadur): Bakom detta kryptiska duodoftande artistnamn döljer sig Magnus Johansson, en bullrig värmlänning som ofta ses löneslava på Kortedalas gator tidiga mornar. Musikaliskt handlar det om rödtjutsbräkande i tidiga Sunkens anda, kryddat med mycket namedropping. Upplevelsemässigt snackar vi en kufisk bohem som bjuder lyssnaren rikligt med glasögonticks. Hisingens ende punktrubadur har även själv fanzinerat på 90-talet och är en sann undergroundsjäl.

Föreningen Arbetarskrivare kommer även förbi och pratar lite om sin senaste antologi "Landet som sprängdes". Ur innehållet: "Arbetslöshet är inte kall statistik – det handlar om människor. Unga och invandrade får inte plats, äldre slås ut. Arbetare sliter under allt sämre och hårdare villkor. Många skräms till tystnad. Rädslan tilltar, men under ytan jäser upproret. Vi arbetarförfattare skriver arbetets, arbetarnas och de arbetslösas berättelser. Här berättar vi om ett land som sprängs sönder av orättvisor och ökande klyftor. Hos oss tar drömmen om ett annat liv form. Möt 35 moderna arbetarförfattare."

Fanzin#3 kommer säljas på plats för en billig penning eller ges gratis till våra medlemmar. Bli medlem nu. http://federationen.se/bli-medlem/

Välkomna!

/ Federationen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar