lördag 31 juli 2010

UR och politik

Känns lite roligt att även UtbildningsRadion (UR) har börjat haka på valrörelsen. Detta genom det kommande programmet "Valturnén" som drar igång tisdagen den 17 augusti på Kunskapskanalen. Inför detta har några sköna låtar spelats in som ska spegla de olika partiernas åsikter. Efter vad jag förstår så har de olika partisekreterarna varit med och granskat texterna. Ett roligt grepp helt enkelt. Detta program kan helt klart bli kul att spana in.

Om demokrati


Och här kommer de politiska filmerna (utan inbördes ordning).

Vänsterpartiet


Socialdemokraterna


Miljöpartiet


Folkpartiet


Centerpartiet


Kristdemokraterna


Moderaterna

fredag 23 juli 2010

Bashing av C och KD

Var inne en sväng på bloggen Verklighetens folk där jag hittade ett underbart idiotiskt utspel. Centerpartiet visar återigen att det är skillnad på folk och fä. Mentalt Aktiva människor är tydligen de som tjänar mer än 400 000 kr per år. Enligt denna syn är jag alltså tydligen Mentalt Oaktiv. Tankarna går osökt till en viss rörelse på 1940-talet med böjelser för bruna skjortor, bombastiska tal och vissa individers mindre värde.

Tjena. Människosyn någon?

Snälla. Om det finns en Gud...

Låt centerpartiet halka ur riksdagen i september.


Och apropå Gud och partier som borde halka ur Riksdagen så har vi ju också kära KD. Ett parti som gör allt de kan för att tvätta bort den kristna stämpeln.

(Nu pratar vi det där ursprungliga som trademarkades av en fattig snickarson från nån byhåla i mellanöstern (inte själva världsreligionsbyggandet) som i stort gick ut på att vara snäll mot fattiga, hjälpa gamla över gatan och vara en allmän pain-in-da-ass för makten. Vi pratar alltså inte om avarter som utvecklades till Halleluja-sekter såsom Livets Ord, katolicism eller andra obskyra galenskaper.)

KD:s tjat om Verklighetens Folk står mig verkligen upp i halsen. Och nu vill dessa pajasar även märkesskydda detta uttryck. Att man dessutom har snott uttrycket från gamla hederliga Ny Demokrati gör ju inte saken mindre roligt.  

Men bäst av, i sammanhanget, är ändå tanken om att KD även vill skydda begreppet "Ett mänskligare Sverige". Hur man nu tänker upprätthålla den politiska bilden när man gör allt för att trycka ner fattiga, arbetslösa och sjuka. Rimmar liksom illa med den kristna grundtanken tycker jag.

Nämnde jag föresten att KD:s ungdomsförbund KDU för något år sedan ville gå ytterligare några steg åt höger?

Jag tror att dom lyckades.

torsdag 22 juli 2010

Norskt dansband

Satt och slösurfade lite på youtube och fattar inte varför jag fastnade för dessa klipp. Tror det är saxofonerna och dansbandshöjningarna som gör det... Ole Ivars, mina nya favoriter! Yeah!

Ole Ivars - Nei så tjukk du har blittOle Ivars-Je har slutta å drekke brenn'vinOle Ivars - Kongen Av Campingplassen

Testar att blogga genom mobilen

Testar att blogga genom mobilen och dricker kaffe ur en blomvas-stor mugg...

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 19 juli 2010

Politiska musiktips

Slår härmed ett slag för tävlingen som RödGrönaTorg:2010 kör för tillfället. Kul att vara projektledare när det finns så fina priser i potten, liksom.Och nu lite politiska musiktips som alltid retar någon:

Caj Karlssons låtar får mig alltid att bli på gott humör. Den här texten är ju helt underbar att höra på 2000-talet. Lite som tagen ur en svunnen tid...Dan Berglund behöver väl knappast något presentation i sammanhanget. Den här låten kanske inte är en av hans mest kända, men en jag brukar återkomma till när jag känner mig bitter på mänsklighetens egoism i olika sammanhang...Johan Piribauer är en grymt trevlig snubbe som jag lärde känna år 2000 nångång. Tycker inte riktigt att han har fått det erkännande han är värd. Helt klart Norrlands svar på Peter Garrett. Tyckte dock att Johan sa att han hade lagt politiken (mp) på hyllan sist vi sågs. Synd.

fredag 16 juli 2010

Då har man återigen tyckt till i Göteborgsupplagan av ETC. Denna gång om Göteborg & C:O, Big Glenn och Björkö. Orkar inte lägga upp något kort på spektaklet utan poängterar bara att jag har blandade åsikter om det förstnämnda, är aningen häcklande om det andra och lyrisk över det sistnämnda. Får räcka så.

Har även börjat återupptäcka Björn Afzelius såhär i valtider och kan inte låta bli att dela med mig av detta filmklipp:Känns inte som att det har ändrats så mycket rent politiskt sedan 1980-talet. Frisyrer och stajlen däremot... Yeah! Så hett! Och texten, såå rätt 2010!

Igår var jag även iväg (tillsammans med mayday-kollegan Peter Dahlin) på ett möte med Sticky Fingers angående mayday:s satsningar där den kommande säsongen. Vi pratade bl a om ett visst genus-tänk kring deras vakter och spikade in säsongens kommande datum: 17 september, 26 oktober, 30 november och 14 december. Den 17 september kommer vi köra på Top Floor och den första vinnaren av maydayquality kommer koras! Utöver dessa datum kommer vi också köra en kväll på Frölunda Kulturhus, men detta datum har fallit bort lite i hanteringen. Får återkomma angående det med andra ord.

Kan också meddela att arbetet med RödGrönaTorg:2010 ångar på som planerat. Har knutit ett grymt samarbete idag som kommer innebära att vi kan köra en tävling för folk som är medlemmar i Facebook-gruppen på måndag. Bjud gärna in era vänner : )

Utöver detta så är jag (likt resten av bandet) nu en stolt ägare till den ypperliga stämapparaten Joyo jt-12b!

En underbar manick!

Avslutar med ytterligare ett härligt youtube-klipp. Tillägnad min sambo Emma:

onsdag 14 juli 2010

Spelning på Björkö (GBG)

Som jag tidigare har bubblat om så kommer Dristig & Drabanterna spela på Björkö (Seaside) den 24 juli.

Frivilligt inträde/förköp gäller på 50 spänn. Dessa pengar delas sedan mellan de uppträdande akterna, men är man fattig så blir det alltså gratis. Sympatiskt.

Hela klabbet drar alltså igång vid 19.00 och förutom Dristig & Drabanternas nyprogg så kan man även avnjuta våra "replokalssambos" i Midlight. 

En och annan DJ och lokala förmågor kommer även förgylla spektaklet.

Välkomna till en helkväll med andra ord!

Eventet finns även på Facebook...

söndag 11 juli 2010

Angående det egna brädspelet Artifakterna

Har hållit på halva dagen med att pyssla med det egentillverkade brädspelet ARTIFAKTERNA. Gillar egentligen inte namnet, men det får duga så länge. Reglerna finns nu i en mer tilltalande form (rent grafiskt) och ytterligare kort har fixats.

Mycket jobb för att få en spelbar dummy färdig, liksom. Nästan lite synd att jag inte kan använda den grafiska profilen senare pga att alla bilder är lånade från nätet. Jaja.

Få se om Emma orkar med en speltest till senare ikväll. Funkar spelet då så ska jag testa balansen när det gäller fyra spelare...

lördag 10 juli 2010

DinoDuellen

Har precis sett lite skisser som Feni Hagman har gjort till mitt kommande kortspel DinoDuellen och kan väl lugnt säga att det ser bra ut! Kommer bli lite jobbigt att välja designinriktning däremot - skitigt eller gulligt... Det är frågan.

hmm...

Littorinaffären

Nu har Aftonbladet släppt den bomb som orsakade Littorins avgång. Själv hade jag nog väntat mig nått mer snaskigare än vanligt sexköp (som är illa nog).

Det intressanta blir väl vad som händer framöver. Om "Anna" har mer kända politiker i sitt stall så kan det kanske bli en ny Geijeraffär mitt i valrörelsen. Valet i september har alltså alla möjligheter till att utvecklas till ett nytt Kosack-val. Eller så hinner allt blåsa över tills dess.

Sedan kan man också undra lite över hur detta kommer påverka valdeltagandet i stort p g a att politikerföraktet späs på.

Så till Otto (och alla politiker som tror att dom står lite över oss andra):

fredag 9 juli 2010

Händelserik vecka


En ganska händelserik vecka är avklarad. Littorin avgår med buller och bång och på flashback skvallras det hej vilt om orsaken. Vissa tror på knark, andra sex med minderåriga och nån tredje menar att det rör den gamla storyn om intrånget på SAPnet. Sist jag kollade fanns det hela 213 sidor med inlägg i ämnet. Helt sjukt! Klart man är lite nyfiken på vad orsaken är, men aftonbladet tiger som muren.

Arbetet med RödGrönaTorg:2010 går stadigt framåt och vissa saker börjar falla på plats. Det är mycket med det organisatoriska nu i början däremot. Men kul att jag börjar se vissa resultat.

När det gäller Drabanterna så har det också hänt lite grejer: Tillsammans med bandet Midlight (som vi delar replokal med) så har en uppgradering skett i lokalen. Om man ska vara riktigt ärlig så har Midlight gjort det mesta, men vi köpte i alla fall in en röd matta och en hurts.

Vi kommer för övrigt köra en spelning med bl a Midlight på Björkö den 24 juli. Eventet hittar man här på Facebook. Det är bara att dyka upp! Vi kommer även sälja lite förköpsbiljetter till denna grymma kväll, men jag återkommer angående det...

Just det, skrev också en ny text också som är aningen influerad av det gamla vanliga - socialrealismen.
Vi och Dom

Det finns dom som lever på luft
& andra som lever på gamla meriter
Och vissa bor i slitna ruckel
& andra slaggar i lyxiga sviter
Andra gör taggar på cementen
För att visa att dom finns!

Det finns dom som visar färg
när samhället bli kallt och svart
Vissa blir bruna, andra egoistiska blå
Själv blir jag röd & diktatorisk grön
men dom flesta blir gråa som cementen!
& ser världen i en sprucken lins

Allt medan världen går sönder...

Och det sägs att även smutsiga hundar
som aluminiumburkskålar med varann
hittar en och annan hemlighet ibland
bland sina bänkar, spyor och misär
bland sina bänkar, spyor och misär

Det finns dom som skräms till tystnad
och dom som är för stora i sin käft
Vissa står och gormar på torgen
istället för att gå till en terapeut
Sen finns det dom som stressar runt
och är rädda för att förlora allt dom har

och det finns dom som tänker ”dom”
istället för att tänka att ”dom är vi”
& vissa pundar bort sin tristess
för att nå känslan av att vara fri
Sen finns det dom som stressar runt
& som inte har självkänslan kvar

Allt medan världen går sönder...

Och det sägs att även smutsiga hundar
som aluminiumburkskålar med varann
hittar en och annan hemlighet ibland
bland sina bänkar, spyor och misär
bland sina bänkar, spyor och misär

Allt medan världen går sönder...

Mattias Dristig, 6 juli 2010

Sedan har jag ju tyckt till. Igen. I ETC Göteborg angående att åka Paddan, lira Wii Fit och om Almedalsveckan. Tycker allt att man ska börja prenumerera på den tidningen!

lördag 3 juli 2010

Paneltyckare i ETC

Jag fick ett smickrande mail från tidningen ETC i Göteborg om att dom ville ha med mig i sin tyckarpanel. Jag fattade det som att det gällde några veckor framöver. Grymt hedrande såklart!

Här har ni mina åsikter:

1. Vilken är din favorit-serietecknare? Varför?
Både Charlie Christensen och Nina Hemmingsson har speciella platser i mitt hjärta. Gillar den samhällskritiska tonen hos dessa båda tecknare. Charlie för en viss uppkäftig kulturanka och Nina för hennes kritik av normer och strukturer.2. Vad tycker du att man absolut inte får missa en sommar i Göteborg?
"Loppis på heden" är ju en sådan sak man bara inte får missa! Näst efter megaloppisen i Majorna är denna loppis bäst i Göteborg. 17 juli, 31 juli, 7 och 28 augusti, 4 och 11 september är de datum som gäller! Glöm inte att ta med en flaska vatten. Kan vara lite varmt och dammigt.

3. Ditt bästa tips inför helgen?
I helgen bör man slå sig ner på valfri uteservering i stan eller fixa en picnic i Slottskogen. Enkel vardagslyx, helt enkelt.

----

fredag 2 juli 2010

Projektuppstart av RödGrönaTorg:2010


Det kanske inte har undgått någon att jag numera är projektledare för RödGrönaTorg:2010 som är den rödgröna-alliansens officiella satsning i Göteborg. Jag har nu installerat mig i ett litet kontor på Järntorget och har börjat styra upp saker lite smått.

Det roligaste i hela upplägget är att alla redan har börjat gå på semester, så att få saker och ting gjorda är aningen problematiskt men utmanande.

Under min första vecka har jag bl a gjort följande:

- Varit på ett möte och förfasats över hur privata intressen vädrar pengar i valrörelse-tider.
- Tagit in offerter på ljudteknik och dissat företag som har behandlat mig som en idiot.
- Räknat om budget.
- Varit ute på plats och besökt några tänkbara torg.
- Haft möte med Styrgruppen.
- Suttit i lååånga telefonsamtal angående Tillstånd och Juridik.
- Försökt knyta samarbeten.
- Skapat såväl Facebook-grupp som officiell blogg.

Grymt roligt, hur som helst...